Implantaten

Implantaten zijn kleine titanium schroefjes, die in de kaak worden geplaatst als vervanging van de natuurlijke wortel. Ze vormen het fundament om er kronen, bruggen of protheses op te plaatsen. Er kan bijvoorbeeld een loszittende prothese op vast worden geklikt ook kan er een grote brug op worden bevestigd. Implantaten doen in sterkte niet onder voor natuurlijke wortels.

Kroon op implantaat zutphen

Kroon op implantaat

Wanneer één tand of kies ontbreekt, kan een implantaat in het bot worden geplaatst met daarop een vastgeschroefde of gelijmde kroon. Zo hoeft niet in aangrenzende tanden of kiezen te worden geboord.

Brug op implantaten Zutphen

Brug op implantaat

Als meerdere tanden of kiezen ontbreken, kan een brug of implantaten worden bevestigd. Daarmee krijgt u een vaste vervanging. Het is niet altijd nodig om voor elke ontbrekende tand of kies een implantaat te plaatsen. Een driedelige brug kan soms op twee implantaten worden geplaatst.

Als er weinig bot is, kan er moeilijker een implantaat worden geplaatst maar na een voorbehandeling met botopbouw is het meestal wel mogelijk.

Klikgebit Zutphen

Klikgebit

Door het slinken van kaakbot kan een prothese los gaan zitten. Het heeft dan niet meer voldoende houvast op de kaak. Door een prothese via een steg of drukknoppen op implantaten vast te zetten, klikt de prothese vast aan de kaak. Dan zit hij gegarandeerd stevig op zijn plaats. Het biedt gemak en zekerheid. 

Nadat de implantaten zijn ‘ingegroeid’ in de kaak, worden er drukknoppen of een steg in geplaatst. Hierop word vervolgens de prothese geplaatst.

Het is misschien wel goed te vermelden dat de meeste zorgverzekeraars het “onder klik-gebit“ op twee implantaten vergoeden.

Uitneembare brug

Een uitneembare brug is "Het" alternatief voor een verschroefde brug.

Meer weten of gewoon een afspraak maken? Bel 0575-51 71 34.